Historie

De crisistijd eind twintiger en begin dertiger jaren van de vorige eeuw vormde op de een of andere wijze een goede voedingsbodem voor particulier initiatief, want toch vond menigeen de moed om voor zichzelf te beginnen. Zo ook Floor Vos sr. en zijn zoon Gerrit, die in 1929 het heft in eigen handen namen. Machinefabriek Vos en Zoon was geboren. 

Aanvankelijk

werden de werkzaamheden verricht in een kleine met staalplaat beklede ("blikken") loods als goede nabuur van de toenmalige scheepswerf De Klop aan de Industrieweg in Sliedrecht. In 1946 verhuisde het bedrijf naar zijn huidige locatie aan de Rivierdijk. Als eerste echte baggervaartuig werd in 1932 de stoombaggermolen Hoop III overgedragen aan opdrachtgever Bons, sindsdien hebben meer dan 75 baggerwerktuigen hun weg gevonden naar de respectieve opdrachtgevers.

Overzicht dredging equipment Vos

Familiebedrijf

Na de oorlog en met de komst van de zoons Floor jr., Bas en Jo werd het bedrijf verplaatst naar de huidige locatie aan de Rivierdijk. Aldaar was voorheen Scheepswerf Roorda gevestigd, die de strijd om het bestaan niet had overleefd. Hier beleefde het bedrijf, wat in 1965 een Naamloze Vennootschap werd, een periode van gestage groei. Die groei verliep parallel aan de groei van de baggerindustrie waarmee het bedrijf sinds de oprichting een hechte band had. Onder de invloed van de Deltawerken en later de Midden-Oosten hausse werden er steeds grotere en krachtigere baggerschepen gebouwd. Vos was een alom gewaardeerd leverancier van robuuste en kwalitatief hoogwaardige producten. Nu bijna 85 jaar na de oprichting staan twee van de kleinzoons van de oprichter, Floor en zijn broer Ed Vos aan het roer. In 1982, net toen de klad in de baggermarkt kwam, staken zij hun nek uit en namen de onderneming over van de vorige generatie.

 

Overname 2019

Per 1 juli 2019 Heeft Adriaan van Keulen het stokje overgenomen van de gebroeders Vos. Adriaan is zijn volledige loopbaan actief in de metaalbewerking en het aansturen hiervan.  Hij zal het bedrijf continueren en nieuwe richting geven. Zijn visie op het werkgeverschap in de techniek anno 2019 is: “Clients do not come first. Employees come first. If you take care of your employees, they will take care of the clients.” Richard Branson

Adriaan van Keulen:

Neem gerust contact op:

avankeulen@machfabr-vos.nl

LinkedIN Profiel 

Facebook pagina

Voor meer informatie of een offerteaanvraag kunt u contact met ons opnemen Neem contact op

Werkzaamheden

  • draaien
  • frezen
  • kotteren
  • assemblage
  • constructiewerk
  • lassen

Machinepark

Een veelzijdig machinepark dat ons in staat stelt om onze klanten naar wens te bedienen.
Lees meer over onze capaciteit.

 

Erkend leerbedrijf

Machinefabriek Vos is een erkend leerbedrijf.

Nieuws

Per 1 juli 2019 Heeft Adriaan van Keulen het stokje overgenomen van de gebroeders Vos. Adriaan is zijn volledige loopbaan actief in de metaalbewerking en het aansturen hiervan.  Zijn visie op het werkgeverschap in de techniek anno 2019 is: “Clients do not come first. Employees come first. If you take care of your employees, they will take care of the clients.” Richard Branson

Neem gerust contact op:

avankeulen@machfabr-vos.nl